VU Lerarenopleidingen – Startweek informatie (september)

Beste student,

Op deze Canvaspagina vind je alle informatie die je nodig hebt om aan de Startweek van de VU Lerarenopleidingen te kunnen deelnemen.

De Startweek vindt plaats op maandag 26 augustus, donderdag 29 en vrijdag 30 augustus. Onze opleidingsscholen zijn op de hoogte van de verplichte Startweek. Heb je een stage/baan op een school die niet één van onze vaste opleidingsscholen is, stel je stagebegeleider hiervan dan tijdig op de hoogte.

Behoor je tot één van onderstaande doelgroepen? Dan is alleen maandag 26 augustus een verplichte startdag.

  • Masterstudenten met een eerder behaalde tweedegraads of eerstegraads lesbevoegdheid
  • Masterstudenten die al een Educatieve Minor of Educatieve Module hebben afgerond
  • Masterstudenten die bij ons een zij-instroomassessment hebben afgerond

De startbijeenkomst van de Educatieve masterstudenten (2-jarige opleiding) vindt ook plaats op vrijdag 30 augustus van 15.45-16.30  uur in HG-OG08

Onder modules wordt behalve het programma en rooster van de Startweek ook algemene informatie, stage-informatie en de groepsindelingen van donderdag en vrijdag geplaatst. 

In het programmaboekje van de Startweek vind je een beschrijving van alle onderdelen per dagdeel. De startweek is orienterend van aard en vraagt op de workshop Microteaching na, geen voorbereidingstijd. Bij de workshop Micorateaching vragen we je thuis een minilesje voor te bereiden (zie voor een verdere instructie daarvan het programmaboekje bij de donderdag/Microteaching)

We wensen je alvast een heel plezierige Startweek toe en heel veel succes met de opleiding.

Tot ziens op 26 augustus!

Met vriendelijke groet,

Martijn Meeter, Janneke Riksen en Nessrine Arnesano Mammar